Ilmainen sähkön kilpailutus netissä - Sähköt.net

Laatu,Tehokkuus

Puheenvuoro virkamiesten toiminnasta

27.09.2013, Belle Selene Xia

Arvoisa puheenjohtaja, valtuutetut ja virkamiehet,

Ensiksi totean Valtuutetulle Karhuvaaralle (kok), että minun mielestäni olemme politiikkassa, koska meidät on äänestetty tähän virkaan. Meidät on äänestetty tähän virkaan, koska haluamme vaikuttaa asioihin ja ajaa kaupunkilaisten etua. Voimme vaikuttaa asioihin ja ajaa kaupunkilaisten etua mm. aloitteiden kautta. Siksi kehotan muitakin valtuutettuja tekemään aloitteita ja aktiivisesti vaikuttamaan kaupungin toimintaan, koska se on ainoa syy, miksi meidät on äänestetty tänne. Kun puhutaan rahasta, niin positiiviset muutokset säästävät kaupungille paljon enemmän rahaa kuin yhden aloitteen käsitteleminen.

Sitten varsinaiseen asiaan: mielestäni tässä vaiheessa ei ole enää tarvetta puhua siitä, kuinka tärkeät yrittäjät ovat kaupungin tulevaisuuden kannalta. Erityisesti Helsingin mikroyrittäjät tarvitsevat kaupungilta tukea, ja voimme tukea Helsinkiläisiä yrittäjiä mm. maakaavoituksen kautta. Aloitteen vastauksessa on todettu, että kaupungin valmistelussa kiinnitetään erityisesti huomiota muun muassa yritysten sijoittumismahdollisuuksien parantamiseen ja yrittäjyyden edistämiseen. Yrittäjyyden tukeminen on myös kaupungin strategiaohjelmassa. Näiden isojen lupauksien ja kauniiden sanojen jälkeen haluaisin kysyä kaupungin virkamiehiltä, mitä konkreettisia toimenpiteitä ollaan tekemässä yrittäjyyden edistämiseksi? Samaanaikaan aloitteen vastauksessa on ristiriitaisesti todettu, että yrittäjyyden tärkeydestä huolimatta kaikkia kaavavarantoja ei ole rakennettu, ja keskustassa toimistotilojen omistajat haluavat usein muuttaa tontin käyttötarkoituksen asumiseen toimitilan sijaan. Aloitteen vastauksessa ei ole myöskään otettu selkeää kantaa parkkipaikkojen rakentamiseen. Voiko kaupungin virkamies nyt selkeästi kertoa, miten kaupunki ajatteli tukea Helsinkiläisiä yrittäjiä ja vähentää yritystoimintaan liittyvää byrokratiaa?

En ole saanut vastausta yrittäjyyden edistämiseen liittyen, eli voinko tulkita niin, että kaupunki ei ole tekemässä mitään konkreettisia toimenpiteitä seuraavan neljän vuoden aikana Helsinkiläisten yrittäjien eteen ottaen kuitenkin huomion kuinka tärkeitä yrittäjät ovat kaupungin työllisyyden kannalta?

Irtisanomissuojaan liittyen kaupunginhallitus piti lausunnossaan kuntaliitoksiin liittyvää viiden vuoden irtisanomissuojaa perusteltuna ja viittaa vastauksessa kaupunginhallituksen vuonna 2012 antamaan lausuntoon Kunnallishallinnon rakennetyöryhmän selvitykseen. Ensinäkin Se, mikä tilanne oli vuoden 2012 huhtikuussa ei tarkoita sitä, että sama tilanne pätee nykypäivään. Lisäksi aloitteen vastauksessa ei ole otettu selkeä kantaa siihen, miksi viiden vuoden irtisanomissuojaa on pidettävä perusteltuna nykyisessä taloustilanteessa. Kaipaan vastauksia erityisesti siitä, miten kunta pystyy taloudellisesti ylläpitämään tällaista raskasta hallintoa? Tällä hetkellä meillä on yhtä yrittäjää kohti kymmeniä virkamiehiä, onko tässä tapauksessa oikeudenmukaista rasittaa Helsingin kaupunkilaisia kunnallisveroja korottamalla? Onko se oikeudenmukaista, että virkamiehille keksitään väkisin virkoja mm. liittokunnan tapauksessa, vaikka siihen ei ole perusteltua tarvetta? Tällainen järjestely ei ole myöskään mielestäni tasa-arvon mukaista toimintaa, koska viiden vuoden irtisanomissuoja koskee vain tiettyä osaa kunnan henkilöstöstä. Pyydän virkamiehiltä asiallisia vastauksia ja lisäselvityksiä aiheeseen liittyen. Aloitteeseen on vastattu erittäin pinnallisesti. Toivon, että kaupunki näkee jatkossa hieman enemmän vaivaa aloitteeseen vastaamiseen, koska yritämme aloitteiden kautta saada muutoksia aikaan.


Kommentointi on suljettu.